Hundreda

RallyFOT - Flyt och helheten inne på banan

RallyFOT - Flyt och helheten inne på banan

Fotgåendet är limmet som håller ihop rallylydnaden till en fin helhet inne på banan. I den här kursen går vi genom effektfulla och roliga övningar för att få ett läckert flyt i fotgåendet.


Fotgåendet är limmet som håller ihop rallylydnaden inne på banan. Man behöver lägga ner mycket tid och träning för att få till ett bra fotgående på både höger och vänster sida.

För att få en fin helhet och flyt inne på banan behöver hunden ha bra fokus och fotgående. Ett bra flyt på banan ser snyggt ut men det ger så mycket mer än så. Känslan du och hunden kommer ha är oslagbar!

Är hunden fokuserad och går bra mellan alla skyltarna så kommer ni med lätthet att visa upp era fina moment ni lagt mycket tid på att lära in. Med andra ord blir det färre avdrag som nosen i backen (nos), stärkt koppel (sk), bristande samarbete (bris), hunden ur position (pos), förarfel (ff), fel övning (fel öv) osv. Många av alla dessa avdrag kommer för att hunden och föraren inte har ett samarbete i fotgåendet. Man har med andra ord inte rätt förutsättningar för att momenten ska utföras på topp vid skyltarna. Därför är fokus och fotgåendet limmet som ger den helhet ni har drömt om inne på banan.

Allt beskrivs i lättsamma och tydliga filmer på både höger och vänster sida.

Förkunskaper: RallyFOT del 1 – En stark position* eller motsvarande kunskaper.

*Det går att gå båda kusarna parallellt

Vem har nytta av kursen?

  • Du som har kommit igång med fotgåendet och har en bra position.
  • Du som behöver hjälp för att få hunden att orka gå längre sträckor.
  • Du som tappar flytet på en bana innan, under eller efter moment eller under transporterna.
  • Du som har en hund som tappar positionen i andra tempon.
  • Helt enkelt du som vill ha en ett läckert fotgående med flyt i fotgåendets alla delar.
Kursens innehåll 
  • Uthållighet: kunna hålla fokus och position under längre tid och sträckor
  • Hålla position i ytter och innersvängar
  • Hålla position i 90° svängar
  • Hålla position genom hela slalom, åttan och spiralen
  • Förarens kroppsspråk och signaler
  • Fotarabete i svängar och halter
  • Fotgående med skyltar
  • Transportsträckorna mellan skyltarna
  • Fokus innan ett moment
  • Fokus efter moment
  • Tempo: spring och långsamt
  • Tempoväxlingar
  • Tempon i kombinationer och banor
  • Miljöträning
  • Hemligheten för att få flyt inne på banan

Checka ut

Dubbelkontrollera gärna din e-postadress.
Vi skickar ditt kvitto eller faktura och annan viktig information till den här e-postadressen.

Fakturaadress

Order summary
sociala_medier-6

RallyFOT - Flyt och helheten inne på banan

Fotgåendet är limmet som håller ihop rallylydnaden till en fin helhet inne på banan. I den här kursen går vi genom effektfulla och roliga övningar för att få ett läckert flyt i fotgåendet.

SEK 1032
Totalt att betala SEK 1032

Betalningsinformation

Alla transaktioner är säkrade med 256-bitars kryptering.

Pengarna Tillbaka Garanti_1

14 dagar pengarna-tillbaka-garanti

Prova kursen! Är du inte nöjd får du ångra ditt köp oavsett anledning. Du får alla pengarna tillbaka inom 14 dagar.


Ord från andra som har gått rallylydnad för Hundreda

17

21

Din hundinstruktör

Jag började arbeta professionellt som hundinstruktör och hundpsykolog 2008 då jag såg ett stort behov att hjälpa hundägare med deras hundar. Är uppvuxen med hund så det var en självklarhet att utbilda mig inom mitt stora intresse och idag jobbar jag med detta på heltid. Har flertalet utbildningar inom bland annat hundens beteende, utvecklingsfaser, inlärningspsykologi och flera hundsporter.

Hund är mitt liv så lägger jag all min tid på mina hundar och min familj. I stort sett all aktivitet med familjen innefattar även hundarna då vi tycker att de är en självklarhet i vardagslivet. Det ställer stora krav på att hundarna ska klara av många olika situationer där de är lugna, lydiga och mår bra. Jag är också en aktiv tävlingsmänniska och tävlar eller har tävlat alla mina hundar inom flertalet olika hundsporter såsom rallylydnad, tävlingslydnad, nosework, specialsök, barmarksdrag och biathlon med hund. 

Som instruktör är jag mest känd inom rallylydnad och nosework då det är de grenar jag lagt ner mest tid på och tävlat framgångsrikt inom i de högsta klasserna. Jag har tävlat två hundar upp i mästarklass varav en rallylydnadschampion. Med de andra hundarna har jag haft fokus på andra grenar eller så är de unga och inte hunnit komma upp i mästarklass ännu. 

Under åren har jag hjälpt flera tusen hundägare i hur de ska träna sina hundar så väl för vardag som för tävling i olika hundsporter. Min hundträning grundas på modern forskning om hund och är helt belöningsbaserad för att få hållbara och effektiva resultat – dessutom är det otroligt roligt!

Jag brinner för att hjälpa och lära andra på ett så pedagogiskt och lättsamt sätt som möjligt. Denna onlinekurs byggde jag för att jag ser ett stort behov av att förmedla fotgående i rallylydnaden på ett lättsamt och roligt sätt som passar många hundägare och hundar. 

Jag hoppas vi ses i kursen!  


Emma Hammar-3