Hundreda

2024-08-15 Nosework med sikte mot klass 3

Nosework med sikte mot klass 3

Gottröra/rimbo


Här är Nose Work kursen för dig som siktar på att prestera i klass 3! Kursen hålls på en gård där det finns både får och höns. Roliga och utmanande sökområden med flera störningar som miljön bjuder på. Vi kommer nyttja gårdens häftiga sökområden till max och utmana både förare och hundar!

Två fullspäckade dagar för alla Nose Work nördar! Kursen riktar sig till er som redan tränar och tävlar sporten. Nivån ligger med fokus på klass 3 vilket ställer höga krav på förkunskaper på de deltagande ekipagen. Stort fokus kommer ligga på att läsa hunden när den jobbar. Det har alltid varit viktigt även i de lägre klasserna men det är i klass 3 som dessa kunskaper verkligen sätts på prov! Det är nu du ska kunna se på din hund om det finns doft i området eller om söket faktiskt är tomt. Det ställs stora krav på dig som förare i klass 3!

Nu börjar de riktigt roliga utmaningarna! 


Under dessa dagar kommer vi bland annat gå igenom:

  • Läsa hund din hund i söket  
  • Doftens spridning 
  • Planera söken
  • Effektiva sök
  • Söka av området en gång 
  • Tomsök 
  • Höga och svåråtkomliga gömmor
  • Sök under tidspress 
  • Uthållighet i sökarabetet 
  • Söksystem
  • Det utlovas roliga och utmanade övningar!


Vi bjuder på fika alla dagar


Förkunskaper: Hunden ska kunna dofterna eukalyptus, lagerblad och lavendel. Tre diplom i klass 1 och tävla i klass 2 (eller ha motsvarade kunskaper). 


 

Kommande kursstarter för nosework med sikte mot klass 3 

Torsdag & fredag 15-16 augusti 2024
Två hela dagar 
Pris: 
3 800 kr (lokalhyra och fika ingår i priset)
Max: 
6 ekipage
Tid: 
10:00-16:00 
Plats: 
Skalhamra Gård, Gottröra 


Kursen hålls på en fårgård längs väg 77 mellan Uppsala och Rimbo. Det ligger 2,4km efter Gottröramacken om du kommer från Rimbo hållet. Det finns både får och höns på gården. Har din hund svårt med dessa störningar så ange det i din anmälan. Dessa störningar förekommer på en del officiella Nose Work tävlingar så det är mycket bra att träna på detta! 

3,5 mil från Uppsala centrum och Norrtälje
1,4 mil från Rimbo 
6 mil från Stockholm 

 

Du kan också gå med på kursen som observatör utan hund. Du väljer i betalningsalternativen om du vill ha en plats med hund eller utan hund. 


Saknas något betalningsallternativ? Då är alla platserna tyvärr fyllda. Men du kan ställa dig på reservlistan så hör jag av mig om det skulle komma något återbud. 


Efter bokningen är gjord har du rätt till kostnadsfri avbokning inom 14 dagar. Avbokning måste göras skriftligen inom 14 dagar från anmälan via mail för att gälla. Därefter är anmälan till evenemang ALLTID bindande oavsett anledning och du är skyldig att erlägga hela kursavgiften. 

I samband med anmälan betalar du en bokningsavgift på 250-500kr beroende på vilken kurs det är (endast kortbetalning). Resterande summa kommer dras från ditt kort 4 veckor innan kursstart. Om du inte har teckning på kortet vid en dragning så gör systemet totalt tre försök med två dagars mellanrum. Om avgiften inte är betald vid tredje försöket så skickas en faktura till dig via Fortnox med 7 dagars betalningsvillkor (fakturaavgift på 49kr tillkommer). Betalas inte fakturan i tid får du endast en påminnelse + påminnelseavgift på fakturan. Om påminnelsen inte betalas i tid går fakturan automatiskt vidare till inkasso. 

Vid förhinder kontaktar du den som ansvarar för evenemanget och frågar om det finns reserver som gärna vill ha din plats. Finns det reserver som kan ta din plats så återbetalas din avgift minus bokningsavgiften. Finns det inte reserver som kan ta din plats ansvarar du själv för att sälja din plats vidare och att meddela vem som övertagit din plats och kommer i ditt ställe.

Du ansvarar själv över att ha gällande försäkringar för dig och din hund.

Vid inställt evenemang återbetalas hela avgiften. Vid sjukdom och liknande oförutsedda händelser kan instruktören bli tvungen att justera datum/tid. Deltagarna kontaktas då med nya datumförslag.

Checka ut

Dubbelkontrollera gärna din e-postadress.
Vi skickar ditt kvitto eller faktura och annan viktig information till den här e-postadressen.

Fakturaadress

Deltagare

Order summary

Nosework med sikte mot klass 3

2024-08-15 Nosework med sikte mot klass 3

Här är Nose Work kursen för dig som siktar på att prestera i klass 3! Kursen hålls på en gård där det finns både får och höns. Roliga och utmanande sökområden med flera störningar som miljön bjuder på. Vi kommer nyttja gårdens häftiga sökområden till max och utmana både förare och hundar!

SEK 400
Behöver betalas idag SEK 400
+ 1 betalning

Betalningsinformation

Alla transaktioner är säkrade med 256-bitars kryptering.